Pages

sapa yg teropong blog saya...

hotel Royal National London
Powered by Best Free Counters

Sunday, 30 January 2011

Couple

 

Love Couple Vectorized-468856

kalo ckp psl couple apa anda fikir

bahagia?

seronok?

ataupun

sengsara??

terluka?


jeng2.
susah nak jwb persoalan tukan..
setiap org ada pandangan mereka tentang couple.

ada yg ckp couple ni bole membawa sehingga ke jinjang pelamin?
betui kowt..


ada yg ckp couple ni hanya membuatkan manusia terluka?
mungkin jugak


ada juga yg berpendapat couple mendekatkan diri kepada zina..
ada kebenarannya juga

tp
bg saya ada benarnya juga semua pendapat di atas..
tidak dinafikan couple ini ada kebaikan dan keburukannya.
tak semestinya kalo kita couple kita akan kawin dgn org yg kita couple
dan
tak semestinya org yg tak couple ni tak kawin
jd apa yg perlu dilakukan terpulang kepada diri sendiri untuk menilai
baik buruk couple ni
setiap manusia ada jodoh masing2
cuma kita tak tau sapa jodoh kita
kdg2 tu jodoh kita ada depan mata ja cuma kita tak nampak
itu suma kuasa allah.

jd moral of the story couple bkn satu platform untuk ke gerbang perkahwinan
tetapi ada jln lain atau jln shortcut untuk ke gerbang perkahwinan
apa cara tersebut sama2 kita pikirkan..
sila beri pendapat anda 
terima kasih
_sekian_

p/s: hanya sebagai renungan bersama Smile


Read more...


Thursday, 27 January 2011

Bila Tekanan Melanda..

Bila Tekanan Melanda
ha tajuk agak misteri jugakkan
tp jgn risau takla tertekan sangat
tp arini saya nak share gan korg
aktiviti ptg td dgn rizal...
ahak…
lepas ja quiz CITE terus singgah rumah
siap2 suma apa yg patut
n then pergi ke tesco..
Selalunya org p tesco beli brg
tp kitaorg pelik sikit
p ke tesco untuk melepaskan tekanan..
bukan dengan demonstrasi ya
tp dengan berkaraoke
tp sory kawan2 takda gambar nak share
tp
:
:
:
:
:
:
:
:
:
kami ada ini
:
V

video

haha..
apa mcm sedap tak suara kitaorg
kepada sapa2 yg agak meluat gan video ni
tutup telinga anda ya
kami tau sumbang mambang
ahak

p/s video ni saja sonok2 ja..


Read more...


Monday, 24 January 2011

dan bila esok..

hayati lirik dan lagu ini jom


Dan Bila Esok – Sofaz

Di dalam hati selalu tersimpan
rasa yang takkan pernah bisa ku ungkapkan
kau diam tanpa kata
saatku ungkap semua rasa


Di saat ku ingin dekat denganmu
kau semakin jauh meninggalkanku
dan kau diam tanpa kata
saatku ucap semua rasa


Dan bila esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada ruang di dalam hatimu
tuk cinta yang pernah kita miliki
tuk selama-lamanya


Dan bila esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada waktu untuk mencinta dirimu
tuk bisa menjagai hati ini
tuk selama-lamanya


Mungkinkah esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada ruang di dalam hatiku
untuk cinta yang pernah engkau miliki
untuk selama-lamanya


Dan bila esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada ruang di dalam hatimu
untuk cinta yang pernah kita miliki
tuk selama-lamanya


Dan bila esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada waktu untuk mencinta dirimu
untuk bisa menjagai hati ini
tuk selama-lamanya


Dan bila esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada ruang di dalam hatimu
Untuk cinta yang pernah kita miliki tuk selama-lamanya

ps/: Belajar lebih baik dari memikirkan soal cinta.


Read more...


Saturday, 22 January 2011

impian dan anganan..

 

setiap org ada impian dan suka berangankan..
jangan tipu mesti ada punya
hee
ok arini saya nak share gan korg
benda yg bagi saya susah untuk direalisasikan.
hanya mampu berangan jela buat masa ni ye
hee
ok kita mulakan dengan ini..
:
:
:
:
v

iPhone-4-front-and-back-glass

tak perlu saya terangkan psl gambo ni sbb korg mesti dah tau apakah inikan..hee..iphone 4..teringin sangat nak pakai tetapi apakan daya harganya terlalu mahal jd terpaksa la berangan ataupun bermimpi dulu..

 

sony-vaio-cr-official-1

ok bila cerita pasal sony vaio pulak aku minat sangat dengan laptop ni..walaupun ada dengo cite laptop ni terbako waktu merender video..tetapi ia sangat ekskelusif la dan agak best jika memakainya..

 

ferrari-enzo-doors-open

ha yg ni paling saya suka berangan..bila la agaknya nak dpt pakai kete super car mcm ni eh..kalo tak dpt ferraripun takpa..asalkan kete2 sport..
bila la agaknya eh..mungkin nak kena jadi jutawan dulu kowt.ahak..

 

dan yg last ni bagi saya benda yang paling susah nak dpt dr benda2 yg ada kat atas ni….
apakah itu?????
jeng jeng jeng jeng.
.
.
.
.
.
.
V

s261e

ha
cinta sejati adalah benda yg paling susah nak dapat bagi saya..hee..knp??..kerana ia tidak menggunakan wang ringgit tuk mendapatkannya..
tetapi untuk mendapat cinta sejati ni ia memerlukan hati yg ikhlas untuk dimiliki..kalo takda keikhlasan memang tak dpt la der.
hee

 

ok la.
itulah yang saya angankan dan saya impikan yg masih belum tercapai..
tetapi kesimpulannya di sini..
semua benda yg di atas
ia memerlukan satu sifat yg sama untuk di capai
iaitu
kita harus Berusaha sebaik mungkin untuk mendapatkannya..
insyaallah..
Smile

- sekian -


Read more...


Monday, 17 January 2011

jiwang seketika…

bila dengo lagu ni mcm sampai ja maksud lagunya
sayapun tak tau knp..
mungkin lagu ni begitu bermakna tuk saya kowt
walaupun saya tak pernah terbabit gan memori duka ni..ahak..
apa2pun jom  layan….

 

memori duka..

 

lirik :

Secara tiba-tiba aku mengingatimu
Di kamar sepi di malam syahdu
Inikah katanya rindu
Sengsara tiada terhingga
Setelah perpisahan pun berlalu


Terdengar lagu cinta membawa kesayuan
Membangkitkan hasrat yang terluka
Lalu aku terdiam pada lena yang panjang
Terurailah rahsia yang terpendam

( korus )
Bertahun dalam derita
Tanpamu aku melara
Berbekalkan saat mimpiku di perjalanan ini
Pemergian dirimu putuslah cinta yang lama
Menghentam diriku dalam memori


Malam kian memaksa lagu menghanyut pilu
Wajah-wajah duka pun hilang
Jika tersua lagi mungkin aku menangis
Menahan getaran hati yang musnah

( ulang dari korus )

 

p/s : sok ada kuiz masa tuk study pulak Smile


Read more...


Tuesday, 11 January 2011

Laut

 

dah lama saya tak update blog ni..
ok tuk kali ni saya nak share gan korg tentang
suasana di sekitar teluk batik.
agak lama dah gambar ni
cuma tak sempat nak di update
maklumlah kolejpun dah bukak balik..
jd arini ada masa terluang bole la di uploadkan di blog ni .
harap korg suka gan gambar2 di bawah ni
:
:
:
:
v

DSC_0003

dengarkan sinar fm

 

DSC_0009

dalam perjalanan

DSC_0023

saya dan babah

DSC_0021

sapa mau aiskrim

DSC_0040

teluk batik

DSC_0080

laut

DSC_0089

bot

DSC_0096

bot lagi

DSC_0116

kemeriahan org ramai bermandi manda.

DSC_0187

bila petang menjelang..

 

~TAMAT~

ok sekian tuk kali ni
ada masa nanti akan di update lagi
terima kasih kerana sudi melawat..


Read more...


Sunday, 2 January 2011

cuti-cuti

 

hai kawan2 bertemu lagi kita kali ni..
ok untuk entry pertama bagi taun baru kali ini
saya nak berkongsi tentang percutian bersama keluarga di cameron highland tempoh hari..
agak sejuk suasana di sana di ikuti dengan ujan dan kabus tebal..
jom layan gambar2 di bawah ni

 

DSC_0132

selamat datang ke cameron highland

 

DSC_0008

dalam perjalanan

 

DSC_0010

kabus tebal

 

DSC_0126

ada gaya model tak..

 

DSC_0142

sayur oh sayur

 

DSC_0222

hijau bumi tuhan

 

DSC_0223

ladang tea

 

DSC_0228

babah dan mama

 

DSC_0224

hero industan ka ni??

 

DSC_0248

ladang tea lagi

 

DSC_0251

saya

 

DSC_0238

my hepi family

 

ok ini saja tuk kali ni..
terima kasih kepada yg sudi melawat blog ini..
saya amat memerlukan komen yg bernas dr anda..
~sekian~

:
:
:
v

p/s : sem baru nak bermula..mungkin jarang update blog pasni


Read more...